• Mariel Ganzeboom

Wortel- gembersoep

Soep vind ik de ideale manier om veel groentes binnen te krijgen. Je kan er volop mee variëren, dat is ook zo fijn. Een persoonlijke favoriet is de wortelsoep met gember. Ik doe er een scheutje kokosmelk bij om de soep lekker romig te maken.


Ingrediënten voor 2 grote kommen

  • 300 gram winterpenen

  • circa 4 cm gember

  • 1 knoflookteentje

  • 1 tl currypasta (ik gebruik de groene fairtrade currypasta; hier zit weinig suiker in)

  • kokosmelk

  • olijfolie

  • 1 bouillonblokje (ik gebruik gist- suikervrije van your organic nature)

  • 600 ml water

Hoe bereiden?


Schil de gember en de knoflook en snijd in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de knoflook en gember toe. Bak even op laag vuur. Schil de winterpenen en snijd ze in plakken van een 0,5 cm. Doe ze in de pan. Bak even een minuutje op zacht vuur. Schenk het water erbij en vergeet het bouillonblokje niet. Zet het vuur iets hoger en laat een kwartiertje zachtjes koken. Pak de staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg een theelepel currypasta toe en een flinke scheut kokosmelk. Houd je van koriander? Dan bestrooi je je soepje ermee wanneer je het in de kom hebt geschonken. Eet smakelijk!



5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven