top of page
  • Mariel Ganzeboom

Afrikaanse Bobotie

Som heb je van die gerechten, die indruk maken. Waarvan je denkt, dit móet ik een keertje zelf maken. Zo was dat bij mij met de Afrikaanse bobotie, die we tijdens onze safari's met regelmaat voorgeschoteld kregen. Lekker met gele rijst of een gebakken banaantje.


Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen


300 gr. rundergehakt

1 kleine ui

2 tenen knoflook

1 groene appel

50 gr. rozijnen

1 a 2 eetlepels abrikozenjam

75 gr. crème fraîche (lactosevrij of of 2 witte glutenvrije boterhammen geweekt in melk)

0.5 theelepel kurkuma

1.5 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel gemalen komijn

0.25 theelepel kaneel

Snuf zout


Voor de toplaag

2 eieren

150 ml volle melk

Snuf zout

Mespuntje kurkuma (optioneel, maar geeft een mooie kleur)

3 laurierblaadje


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, snijd de knoflook en bak aan in een beetje olie. Rul het gehakt erbij. Week de rozijnen 10 minuten in warm water. Snijd de appel in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten (behalve voor de toplaag) bij het gehaktmengsel en roer goed door. Neem een ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin. Klop de eieren met melk, zout, kurkuma en de laurierblaadjes los in een kom. Verdeel over het gehaktmengsel en zet in de oven voor 30 minuten. Eet smakelijk!

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page