top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Bananencake met chocolade én nuts

Bij een verjaardag hoort ook een taartje. Dat ben je met me eens toch?! Ik kies voor een bananencake maar natuurlijk met chocolade, dat is dé guilty pleasure. Het restje dat overbleef at ik de volgende dag als ontbijt. Lekker hoeft niet ongezond te zijn! Hoe je 'm maakt, lees je hieronder. Enjoy!



Wat heb je nodig voor de choco bananen cake (doorsnee 18 cm)?


200 gram havermeel (gemalen havermout)

250 gram (lactosevrije) magere kwark)

2 bananen

2 eieren

2,5 el (raw) cacao

1 tl kaneel

2 tl koekkruiden

4 zachte dadels

2 tl bakpoeder

snufje zout

1 el gesmolten kokosolie


Toppings


2 handjes hazelnoten en amandelen, grof gehakt

20 gr pure chocolade, grof gehakt


Hoe maak je het?


Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Neem een springvorm van 18 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie.


Ontpit de dadels en wel ze circa 10 minuten in warm water. Mix de eieren en de bananen in een keukenmachine tot een glad mengsel. Doe de dadels erbij. Voeg hierna de kwark toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is. Meng het havermeel met de cacaopoeder, de kruiden, het bakpoeder en zout. Voeg dit al roerend toe aan de gladde mix van eieren, bananen, etc. Giet het beslag in de vorm. Bestrooi met de gehakte noten en de chocolade en druk het een beetje in het beslag. Bak de taart 40 - 45 minuten. Laat daarna afkoelen en haal de cake uit de vorm. De cake is zo lekker, maar je kunt 'm ook afmaken met een schepje kokosyoghurt. Enjoy!



27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page