• Mariel Ganzeboom

Ontbijttip: Warme appel-perentaartje met kokosyoghurt

Ontbijten met een appel- perentaartje én jouw favoriete noten. Dat is een feestje om de dag mee te beginnen en bovendien ruikt je huis de hele dag naar vers gebakken appeltaart. Ik doe er een paar schepjes kokosyoghurt bij, zo heb je een volwaardig ontbijt waar je tot aan de lunch prima op kan teren. Eet smakelijk!


Wat heb je nodig voor één kommetje


1 elstar appel

1 conference peer

1 handje pecan noten

1 handje walnoten

1 handje rozijnen

1 handje pitten en zaden

1 tl kaneel

1 tl kurkuma (ontstekingsremmend)

Peper (anders werkt de kurkuma niet)

Halve citroen (sap)

Scheutje honing

3 el kokosyoghurt


Hoe maak je het?


Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C.


Schil de appel en peer en snijd in grove stukken. Leg het in een ovenvaste schaal. Doe de rozijnen erbij. Doe de honing, kurkuma, kaneel, peper en het citroensap bij het geheel, roer goed door. Voeg vervolgens de noten, pitten en zaden erbij en schep nogmaals goed om. Zet de schaal in de oven voor 30 minuten. Na 15 minuten even goed husselen en dan nog eens 15 minuten wachten tot de oven "piep piep" zegt. Doe het appel-peren-noten-mengsel in een mooi kommetje en schep de kokosyoghurt erbij. Geniet ervan!



14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven