Soms word je aangenaam verrast door verschillende smaakcombinaties. Deze salade is er zo eentje. Vorig weekend ontdekt bij een barbecue met vrienden. Daar past deze salade trouwens ook perfect bij: Zomerse avonden en de frisse, zoete én scherpe smaken.
Over het algemeen verdraag ik feta kaas goed; ik kies wel voor de mildere schapenvariant. Met de zomerse vooruitzichten kan ik je deze salade van harte aanbevelen!
Ingrediënten voor 4 personen
1 watermeloen
2 rode uien
1 blok fetakaas
1 bakje olijven
scheut olijfolie
peper
takje munt
Hoe bereiden?
Snijd de watermeloen in stukken. Doe het in een grote schaal. Snijd de ui doormidden en in repen. Doe het bij de watermeloen in de kom. Snijd de olijven doormidden en doe het in de kom. Hussel even een beetje. Verkruimel de fetakaas over de salade en verdeel er wat blaadjes munt over. Scheutje olijfolie voor de smaak en een beetje peper. Voilà, eet smakelijk!
Comments