• Mariel Ganzeboom

Traybake met venkel en kipsaucijzen

Houd jij er ook van? Makkelijke en voedzame maaltijden, die je zo bij elkaar in een ovenschaal of braadslede gooit en het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven? In de tijd dat de oven z'n werk doet, loop je een rondje met de hond of doe je je work-out. Wat een uitkomst, deze manier van koken ;) Deze traybake is mijn favoriet op dit moment en dat komt ook zeker door de smaak van venkel, ik houd ervan. De kruiden maken trouwens ook het verschil. Ik wens je een smakelijke maaltijd!



Wat heb je nodig voor 2 personen?


2 venkelknollen

500 g krieltjes

2 kipsaucijzen

1 rode ui

1 Elstar appel

2 takjes verse rozemarijn

2 el Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix (deze kruiden vind je iig bij de AH en zijn echt bepalend voor het gerecht, laat ze dus niet weg)

4 el olijfolie

100 g babyspinazie

Peper en zout


Hoe maak je het?


Begin met het verwarmen van de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de venkelknollen en bewaar het venkel­ groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in grove parten. Was de krieltjes af en halveer ze. Boen de appel schoon en snijd ’m ongeschild in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de rode ui in grove stukken. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.


Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, souq ovengroentenkruiden, olie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal of braadslede. Rooster circa 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie erdoor. Bestrooi met het venkelgroen. Zet de schaal op tafel en enjoy!



11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven