top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Thaise salade met beef teriyaki

Met deze warme temperaturen kan een salade als avondeten al helemaal volstaan. Houd je van gezond én van een goed stukje vlees (op z'n tijd)? Dan kan ik je deze salade van harte aanbevelen. Bedacht door Martijn Krabbé (huh, dat is toch een presentator? Klopt maar wel eentje met fijne smaakpapillen) en door mezelf gefinetuned om een suikervrije variant ervan te maken. Lees hieronder hoe je de Thaise salade maakt!

Ingrediënten voor 2 personen


300 gram ossehaas

1 rode ui

1 rode peper

100 gram taugé

100 gram gemengde sla

Verse munt; 2 flinke handen

2 limoenen

1 teentje knoflook

Olijfolie

Sesamzaad

Sojasaus (conimex woksaus soja)

Coconut animo

Gember in kleine stukjes gesneden

Peper en zout


Hoe bereiden?


Leg een half uur voor bereiden de ossenhaas uit de koelkast en laat het op temperatuur komen! Schroei de ossenhaas dicht in een beetje olijfolie, bestrooi met de peper en zout en wat sesamzaadjes. Bak de ossenhaas, zoals jij 'm het liefst hebt; medium en/of raw. Doe de stukjes gember en de knoflook erbij en bak even mee. Haal het vlees uit de pan en leg weg in folie om warm te houden. Gebruik de olie uit de pan; knijp de limoenen uit boven de pan, doe er een flinke scheut van de sojasaus, en gembersiroop bij. Laat zachtjes even sudderen.


Pak je mooiste schaal en maak deze op met de sla, de verse munt, de rode ui (dungesneden) en rode peper. Spoel de taugé af, voorzichtig onder de warme kraan, en leg het over de salade. Snijd de ossenhaas in stukjes en verdeel over de salade. En schenk tot slot de sojasaus over de salade. Eet smakelijk!

81 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Astrid Slettenaar
Astrid Slettenaar
Jul 26, 2020

Ha Mariël, dit lijkt me een heerlijke salade, heb'm op de to-do-list gezet ;-)

Like
bottom of page