top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Thailand, Khao Sok NP en Koh Samui

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

Azië is prachtig en zeer toegankelijk, ook financieel, om te rond te reizen. Helemaal als je van een fijne temperatuur houdt, van lekker eten een goede combi tussen lekker actief zijn en witte stranden. Zoals wij. We zijn gestart in Bangkok, na een geweldige river Kwai ervaring door getrokken naar Khao Sok NP. Daar hebben we, ondanks de vele regen, genoten van allerlei activiteiten. Uiteindelijk zijn we geëindigd op Koh Samui om lekker te relaxen! Hieronder mijn top drie.

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park

Top 3 | Things to do Thailand


1. Khao Sok NP

2. Colors of Bangkok fietstocht door Bangkok

3. Accommodatie op de River Kwai (River Kwai Jungle rafts)


Van Bangkok naar Rive Kwai

Na veel voorwerk is de keus gevallen op Thailand en specifiek Khao Sok NP. In de maand

augustus van 2016 hebben we hier 2 weken rondgetrokken. Na een paar dagen in Bangkok, waar we fietsen met Colors of Bangkok (aanrader!) trekken we, via de floating market, door naar Bridge over River Kwai. Een must see stukje geschiedenis, Indrukwekkend. Aansluitend gaan we door naar ons floating house op de river; daar valt ons mond open. Na een hele tijd op het water, waarbij je jezelf afvraagt "waar gaan we naartoe" duikt daar een pareltje aan de oever op: kippenvel-momentje!


Via Erewan Waterfalls, Ayutthaya naar Khao Sok NP

Na een heerlijk verblijf hier, 1 nacht is voldoende, gaan we richting Erewan waterfalls. Een waterparadijsje in de jungle. Al klimmend kun je watervallen op 7 niveaus bewonderen Het is even een klim; goede schoenen zijn een aanrader! De bovenste poel is zeker de moeite waard! Via de indrukwekkende oude stad Ayutthaya, zijn we met de nachttrein naar Khao Sok NP gegaan. Khao Sok NP is een must see in deze regio; een van de oudste regenwouden van de wereld! We overnachten in het Khao Sok National Park Hotel & Spa. De kokkin hier verdient wat ons betreft een Michelin ster; het was elke dag opnieuw een feestje! We hebben gedurende de dagen dat we hier waren allerlei activiteiten ondernomen, zoals tubing op de rivier, een nacht jungletrekking, bezoek aan een olifantenkamp, boottocht op Cheow Lan Lake. We hebben enorm genoten, ondanks dat het vrijwel alleen maar geregend heeft deze dagen. Met recht een regenwoud.


Eindigen op Koh Samui

Na al deze activiteiten zijn we doorgevlogen naar Koh Samui. Niet helemaal onze eerste keus, dat was Krabi, maar dit was vanwege het regenseizoen gunstiger. Koh Samui is een prima eiland om af te sluiten en te relaxen in de vele resorts. Een aanrader is dan het plaatsje Fisherman's Village.
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page