top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Wintersport in Wilder Kaiser Brixental

Bijgewerkt op: 18 feb. 2023

Begin februari 2023 stond ons jaarlijkse skitripje weer op het programma. Met een groep van 17 ('die Eltern' en de jonkies) kiezen we elk jaar een ander gebied. En zo kwamen we dit jaar in Wilder Kaiser Brixental terecht. Een heel groot gebied met 279 km aan pistes. Dat belooft wat.

Een beetje mazzel met het weer moet je hebben, aangezien het gebied niet zo hoog ligt. Ellmau ligt op ca 700m. Begin januari maakten we ons nog even zorgen of we wel sneeuw zouden hebben. Door een sneeuwdump half januari hebben we gelukkig perfect kunnen skiën. En vanwege de kou ook de mooie dal afdalingen kunnen maken... zelfs met een lekker een zonnetje erbij!


Top 3 | To do in Ellmau


1. Het gebied op zich is al een aanrader: je skiet van dorp naar dorp

2. De dal afdaling naar Ellmau via de blauwe 80 naar skihut Jausenstation; neem er een heerlijke bombardino (warme advocaat met een toefje slagroom), je hebt het verdiend!

3. De lange afdalingen in Westendorf (via Brixen)


Wij vertrekken op vrijdag en overnachten in een plaatsje vlak voor onze eindbestemming. Op zaterdagochtend rijden we via de materialenhuur rechtstreeks naar de piste; hup de lift in. Einde middag slaan we onze spullen op in de locker bij de grote lift, waarna we inchecken bij onze accommodatie Appartement Spiegl, Een keurig netjes appartement én ook fijn; de skibus stopt voor onze deur.


Wilder Kaiser Brixental is het grootste skigebied van Oostenrijk met 279 km aan piste. Dit zijn wel veelal korte afdalingen. En zoals gezegd ligt het gebied niet zo hoog. In ons geval was dat geen probleem. Er lang voldoend sneeuw en het was koud (boven op de berg -10 graden). Hierdoor waren de dalafdalingen perfect te doen, ook deels in de middag nog. De liften zijn niet altijd even snel en ook heel vaak niet verwarmd. Ik denk dat we daarin een beetje verwend zijn geworden de afgelopen jaren. Maar met het koude weer miste ik het wel ;)


Het leuke!

Het ontzettende leuke van dit gebied vind ik toch wel de vele, nog authentieke hutten op de pistes. We hebben twee favorieten, namelijk de Jägerhütte (net onder Kaiserlounge) en Jausenstation, onderaan blauwe piste 80. Après ski doe je bij Fabels onderaan de lift. Wij hebben pizza's gehaald bij Memory. En 's avond een keertje heerlijk gegeten bij Das Oachkatzl.


De woensdag is alweer onze laatste skidag. Na een eerste dag met dichte mist is het weer alleen maar beter geworden en we eindigen dan ook met Kaiserwetter. Genieten was het weer!


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page