• Mariel Ganzeboom

Supergezonde chiapudding met bosvruchten

Pudding voor het ontbijt? Yep! En een übergezonde zelfs. Van chia- en lijnzaad, die je stoelgang ook nog even een flinke boost geven. Maak 'm de avond van te voren, dan hoe je smorgens alleen maar de koelkast open te trekken, om een glimlach op je gezicht te krijgen. Life is not that bad at all ;)



Wat heb je nodig?


25 gr chiazaad

10 gr lijnzaad

100 ml amandelmelk

100 gr kwark (lactosevrije)

100 gr gemengde bosvruchten (diepvries)

Kaneel, kurkuma en peper

Handje blauwe bessen

Handje kokossnippers


Hoe maak je het?


Pak een mooi hoog glas. Doe het chia- en lijnzaad erin en voeg de amandelmelk en kwark toe. Snufje kaneel, kurkuma en peper erbij. Roer goed om. Doe de bevroren bosvruchten in een pannetje, beetje water erbij, en laat even goed in koken. Meng het door het chia mengsel. Goed roeren tot het geheel rood kleurt. Zet het in de koelkast, dan wordt het een stevige pudding. De volgende ochtend maak je het af met een handje blauwe bessen en kokossnippers. Eet smakelijk!



31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven