top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Stoofpotje met pompoen, sucade én chorizo

Met dit weer is een stoofpotje het allerlekkerst! Helemaal als je het aanvult met de smaken van pompoen en paddestoelen. Genieten van de bovenste plank. Het thuiswerken heeft zo dus ook haar voordelen. Het kan de hele dag sudderen en het huis ruikt heerlijk. Gauw aan de slag?!


Wat heb je nodig voor 4 personen?


750 gr sucadelappen

Olijfolie

Peper en zout

2 uien

140 gr tomatenpuree

50 ml (appel)azijn

1 runderbouillonblokje (ik gebruik gistvrije)

1 plakje (glutenvrije) ontbijtkoek

Paar takjes peterselie

Paar takjes bieslook

1 citroen

1 pompoen, rond

100 gr chorizo

400 gr oesterzwammen

250 gr stoofpeertjes (uit pot)

500 gr (lactosevrije) milde kwark


Hoe maak je het?


Snijd het vlees in blokjes van 3 bij 3 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in de pan en bak de sucadelappen op hoog vuur bruin aan. Voeg de gesneden uien (in grove ringen) toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met de (appel)azijn en voeg het bouillon blokjes toe. Schenk er kokend water op tot het vlees net onder water staat. Doe het deksel op de pan en laat minimaal 3,5 uur zachtjes stoven.

Verkruimel na 3 uur de plak ontbijt koek erdoor en laat nog zeker een half uurtje stoven.


Wil je over een half uur eten?


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de pompoen goed af en snijd m doormidden en vervolgens in parten. De schil kun je eten, dus laten zitten. Haal het vruchtvlees eruit (met een lepel). Leg de parten op een ovenschaal, beetje olijfolie erover en laat het 30 minuten garen in de oven. Snijd de chorizo in plakjes en doe ze in de pan. De oesterzwammen maak je schoon door het zand eraf te borstelen, vervolgens snijd je ze in grove stukken en doe je ze bij de chorizo. Meng de kruiden door de kwark en rasp de schil van de citroen erboven. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de gestoofde peertjes... en wacht tot de oven begint te piepen en de pompoen stukken gaar zijn!


Pak een mooi diep bord! Scherp het stoofvlees erin. Doe de oesterzwammen en chorizo erbij. Leg de pompoenparten erop. En top af met de kruiden kwark. Eet heel erg smakelijk!


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page