top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Snel kip stifado stoofpotje

Dit weer nodigt echt uit om stoofpotjes te maken. Het nadeel? Dat het zoveel tijd in beslag neemt. Wil je een snelle stoof? Dan is dit kip stoofpotje perfect. Als je de kip de avond van tevoren marineert, heb je de volgende dag binnen een half uurtje deze heerlijke kipstoof op de tafel staan. Laat je verrassen door de heerlijke smaken!



Wat heb je nodig voor 4 personen?


500 gr kippendijen

2 uien

3 knoflook teentjes

400 gr artisjokken (blik of pot)

1 blikje tomatenpuree

1 pakje tomatenpassata

Flinke hand zwarte olijven

Verse peterselie


Voor de marinade

200 ml druivensap

1 el olijfolie

Peper en zout

Italiaanse kruiden


Hoe maak je het?


Het lekkerst is het om de avond van te voren de kip in de marinade te zetten. Vergeten? Dan minimaal 2 uur voor de tijd. Snijd de kippendijen in blokjes en leg ze in de druivensap en de olie. Flink wat peper en zout erbij en de Italiaanse kruiden. Zet afgedekt in de koelkast.


Half uur voordat je wilt gaan eten. Schenk een beetje olijfolie in de pan en bak de kip aan tot het gaar is. Snij de uien in kleine stukjes, evenals de knoflook. Voeg het toe aan de kippendijen. En doe de tomatenpuree erbij. Roer het geheel goed om en laat even sudderen. Schenk daarna de tomatenpassata erbij. Laat de artisjokken even goed uitlekken en doe ze bij in de pan. En natuurlijk de olijven. Laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen. Ondertussen kun je de rijst koken. Snijd de verse peterselie. Pak 4 mooie borden en schep de stifado erop. Strooi de verse peterselie erover en opdienen maar! Laat het je smaken!


126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page