top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Skiën in Ischgl

Bijgewerkt op: 26 mei 2020

Ben je ook zo gek op skiën? Ik heb het op jonge leeftijd geleerd. Samen met mijn ouders en broers gingen we jaren naar Filzmoos. Een klein skigebied. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Inmiddels gaan we met een grote groep en wisselen we jaarlijks van gebied. Dit jaar was het Ischgl. Een walhalla volgens velen. Maar ook het veelbesproken Ischgl, vanwege de corona-uitbraak...

Top 3 | Thing to do in Ischgl

  • Off-piste skiën

  • Après ski buiten bij Paznauer Taja

  • De skiroute naar Samnaun en lunch stop bij Alp Trida

Wij vertrekken altijd op woensdag en overnachten dan in een plaatsje vlak voor onze eindbestemming. Op donderdag rijden we rechtstreeks naar de piste; materialen regelen en skipassen én hup die pistes op. Einde middag kunnen we bij onze accommodatie inchecken. Net iets buiten Ischgl, Mathon. Perfect! Je betaalt een stuk minder en de bus brengt je elke dag in 5 minuten naar de lift. Daar slaan we onze ski-materialen op in een locker; geen gezeul. Het is wel vakantie!


Ischgl staat bij het grote publiek bekend om haar roemruchte après-ski en wordt gezien als een feestbestemming. Maar gelukkig is er meer. Veel meer. Namelijk maar liefst 239 km piste. Het is er sneeuwzeker. Supersnelle, vaak verwarmde liften, brengen je in een mum van tijd naar boven. Daar verdeelt de mensenmassa (want ja het is er druk) zich over de verschillende pistes. Wegwezen daar en snel verder het gebied in. Daar is het rustiger en vind je ook nog voldoende plek in de berghutten. Onze favoriet was Alp Trida richting Samnaun. Superveel keus en een perfect belatingssysteem met je skipas.


De zondag is dan alweer onze laatste skidag. Na dagen van veel sneeuw scheen de zon uitbundig! Daardoor zien we ook hoe ongelooflijk uitgestrekt het gebied is. We hebben deze dag onze beentjes geteisterd. Je hebt in Ischgl ongelooflijk mooie mogelijkheden om buiten de gebaande paden te skiën. Ongeprepareerde afdalingen net naast de pistes, waardoor je ook makkelijk bij je groep blijft aanhaken. Fantastisch was het! Volgend jaar weer, maar dan hopelijk meer zonnige dagen.



51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page