Het voordeel van thuiswerken in de coronatijd is de koelkast voorhanden is (dat kan trouwens ok een nadeel zijn ;)). Een salade is zo in elkaar geflanst. Deze keer een eiwitrijke door de kip, aangevuld met gezonde vetten van walnoten en olijfolie. Veder heb ik altijd een zakje peterselie in de koelkast en bosuitjes. Dat vind ik fijne smaakmakers. De salade is lactose- en tarewevrij, maar door de kip niet geheel suikervrij.
Ingrediënten voor 1 persoon
150 gram gerookte kipfilet
2 handjes salade
1 handje walnoten
4 kleine tomaten
1 bosui
3 takjes peterselie
1 el olijfolie
Peper en zout
Hoe bereiden?
Pak een mooi bord. Leg de salade erin en verdeel daarover de in partjes gesneden tomaten. Snijd de gerookte kip in stukjes en verdeel over de salade. Maak het bosuitje schoon en snijd het op in smalle stukjes. Verdeel deze over de kip. Breng de olijfolie op smaak met peper en zout en voeg de fijngesneden peterselie toe. Verdeel over de salade. Eet smakelijk!
Comments