• Mariel Ganzeboom

Pittige bloemkool wings

Afgeleid van de chicken wings, deze heerlijk gekruide bloemkool wings. Je kunt ze zo pittig maken als je zelf wilt. Daarna lekker dippen in je favoriete hummus of kerriesaus. Je bent zo klaar met bereiden en de oven doet het verdere werk!



Ingrediënten


1 bloemkool

Parmezaanse kaas

Verse peterselie


2 teentjes knoflook

4 el Olijfolie

1 limoen

Korianderzaad

Kardemompoeder

Chilipoeder


Hoe maak je het?


Maak de bloemkool schoon, snijd de bladeren eraf. Leg in zn geheel 10 in een pannetje met water, laat 8 minuutjes koken. Verwarm de oven voor op 180 graden.


Maak de marinade van 4 el olijfolie, het sap van de limoen en de geperste knoflook teentjes. Doe 1 tl korianderzaad en kardemompoeder erbij en 2 tl chilipoeder. Meng het geheel goed.


Haal de hele bloemkool uit de pan. Laat even goed uitlekken en leg m in een ovenschaal. Verdeel met je handen de marinade over de bloemkool. Strooi vervolgens 2 flinke handen parmezaanse kaas erover. Zet de bloemkool in de oven voor 60 minuten en ga zelf een boekje lezen. Na een uur kun je er nog een beetje parmezaanse kaas overheen strooien en de verse, fijngesneden, peterselie. Geniet ervan!


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven