• Mariel Ganzeboom

Overnight ontbijt bowl

Bijgewerkt op: 24 jul 2020

Een verrassend lekkere koffie ontbijtbowl. En je maakt 'm de avond van te voren al. Je hoeft 's ochtends alleen maar de deur van de koelkast open te trekken! Dat is lekker makkelijk. Vanwege de havervlokken en de kwark vult ie goed en kom je de ochtend energiek en zonder moeite door. Ik zet 'm zelf nog een minuutje in de magnetron; ik vind dat zelf iets fijner zo op de nuchtere maag.


Ingrediënten


40 gram grove havervlokken (of havermout)

1 kopje espressokoffie

1 scheutje amandelmelk (of gewone melk)

150 gram magere kwark

100 gram blauwe bessen

Kaneel

Kurkuma

Zwarte peper


Hoe maak je het?


Zet een kopje espresso koffie. Schenk het op de havervlokken samen met de amandelmelk. Voeg een beetje kaneel, kurkuma en peper toe. Roer even goed door en laat een half uurtje staan.


Pak een hoog groot glas en begin met een bodempje havervlokken. Verdeel de helft van de kwark erover en de helft van de blauwe bessen. Maak weer een laagje van de rest van de havervlokken, de kwark en de blauwe bessen. Zet het in de koelkast en laat de nacht het werk doen. De volgende ochtend word je oprecht blij als je de deur van de koelkast opentrekt. Geniet van je overnight koffie ontbijt bowl!


63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven