top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Op safari in Tanzania, afsluiten op Zanzibar

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

Droom jij ook van een safari? Verrekijker om je nek en maar turen over de uitgestrekte vlaktes? Net als je denkt 'pff, ik ben er wel klaar mee', duikt er ineens een luipaard vlak naast je truck op. Hoe cool is dat! Het prachtigste dier ooit en dan van zo dichtbij gespot. Dat is uniek; een kippenvel-momentje. Ze loopt voor onze truck uit, kijkt nog een keer om van 'wie doet mij wat', en daar gaat ze. Wow, dan knijp je jezelf een keertje in je arm, wat heb ik zojuist gezien... en ga je in een roes, opgetogen en zeer voldaan terug naar je tented camp. Another day on safari! Hieronder vind je mijn top drie van Tanzania in combinatie met Zanzibar.

Luipaard Serengeti Tanzania
Wow, look at those eyes! Luipaard in Serengeti

Top 3 | Things to do Tanzania


1. Safari door de Serengeti

2. Overnacht in Kati Kati tented camp

3. Eindig op Zanzibar


In 2018 gaat een langgekoesterde wens (vooral van Geert en de kinderen) in vervulling. We gaan op safari! Na lang zoeken welk Afrikaans land het zou moeten worden, valt de keus op Tanzania. Vanwege de enorme populatie wilde dieren, de vele parken en de fijne combinatie om af te sluiten op Zanzibar. Wat ook heerlijk is gebleken na een week stof happen in de diverse parken!


We overnachten in Arusha en starten onze safari in Tarangire NP

We overnachten er slechts en gaan direct de volgende dag beginnen met onze safari. Een goede keus, want Arusha is niet spannend. Onze chauffeur, gids, reisbegeleider, eigenlijk onze alles-ie, neemt ons de eerste dag mee naar Tarangire. Zo bizar; je rijdt het park in en ja hoor! Direct spotten we olifanten, giraffes en zebra's. Prachtig! We raken er onmiddellijk enthousiast door!


Manyara park en Serengeti National park


Om een beetje afwisseling te houden, begint onze dag met een fietstochtje. We bezoeken plantages, een local market en komen in aanraking met de lokale bevolking. Vriendelijkheid en een grote mooie lach kenmerkt de mensen hier. We bezoeken Manyara Park en maken een Tree Top Walk en ervaren het park vanuit een heel anders zichtspunt. Mooi zo hoog boven de grond. Langzaam maken we ons op voor de rit naar de Serengeti. Onderweg zien we de Masai met hun lange rode gewaden, stokken en kudde geiten. Als we een foto willen maken, vragen ze onmiddellijk om geld. De weidsheid en uitgestrekte vlaktes van de Serengeti maken indruk. Een giraffe flaneert voorbij, een leeuw, die loom ligt te zonnen, olifanten die op zoek zijn naar water. We hebben het gevoel of we in een film zijn terecht gekomen. Als klap op de vuurpijl, als we toch enigszins vermoeid raken van het reizen, het turen en het opnemen van deze geweldige omgeving, duikt er een luipaard naast onze truck op. Wow, dat is ongekend! Zelfs onze gids is helemaal lyrisch. Dit tafereel ziet hij ook niet vaak. Het luipaard loopt een eindje met ons op, steekt vervolgens het pad over en kijkt ons nog een keertje recht in de ogen. Ontzag. Dat is wat we voelen voor dit prachtige dier.


We komen aan in ons tented camp Kati Kati

Wat een supervriendelijke ontvangst met een welkomstdrankje. Of we zin hebben in een shower. Ja, poeh graag zeg! Over 10 minuten? Ja prima. We settelen ons in onze tent. En na 10 minuten roept iemand achter de tent: Shower is ready! Een emmer warm water is gevuld en die geeft circa 2 minuten warm water. Goh, dat is heerlijk zeg! In dat kamp waan je je veilig en dat is natuurlijk fijn. Maar 's nachts horen we de geluiden van een brullende leeuw, een 'stampende' olifant, toch slapen we prima weer in. 's Ochtends als we het kamp uitrijden, staat er direct een olifant op de wacht. Oh ja, we zijn natuurlijk wel into the wild. Vandaag spotten we een jachtluipaard, buffels, leeuwen met welpjes en nijlpaarden.


Van Serengeti naar Ngoro Ngoro krater

De Ngoro Ngoro krater is een fenomeen op zich. Je rijdt de krater in waar zich een enorme populatie wilde dieren bevindt. Enorme kuddes gnoes zien we hier samenleven met zebra's, nijlpaarden en leeuwen. Het ziet er zo vreedzaam uit allemaal, terwijl hier natuurlijk de natuur ook haar werk doet. Dat is de Circle of life. We genieten van de prachtige omgeving en dan plots stopt onze chauffeur. Keert en begint snel te rijden.... Rhino spotted. Op ons lijstje van de Big Five ontbreekt nog de neushoorn! Onze gids vervult onze wens; in de verte zien we de neushoorn. Wat een mooie en sublieme dag om onze safari af te sluiten. Het was fantastisch!


Stone Town Zanzibar

We vliegen de volgende dag naar Stone Town, Zanzibar. We bezoeken de marktjes in Stone Town, lopen langs het huis waar Freddie Mercuri is geboren en maken ons op voor drie dagen chillen op de stranden van Zanzibar. We overnachten in The Loop in Jambiani. Wat een weldaad in alle eenvoud hier. 's Ochtends stap je uit je kamertje zo in het zachte zand. Het zwembad ligt er uitnodigend bij, omringd door palmbomen. De vriendelijkheid van de mensen, de zon, de azuurblauwe zee, alles klopt hier. Wat een geweldige plek om onze mooie safarireis af te sluiten!56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page