Thuis zijn ze gek op tiramisu. Ik ook! Dus ging ik op zoek naar een gezondere variant én eentje die lactosevrij en glutenvrij is. Ik had het bedacht als toetje, naar zat na het hoofdgerecht zo vol, dat ik de tiramisu heb bewaard voor het ontbijt. De dag kon niet beter beginnen. Een heerlijke variant die ook nog eens snel klaar is!
Wat heb je nodig voor 2 glazen?
40 gram havermout
40 ml amandelmelk
4 dadels
2 kopjes espresso koffie
4 grote lepels kokosyoghurt
Cacaopoeder
Rauwe cacao vlokken
Hoe maak je het?
Snijd de dadels in kleine stukjes en breng ze samen met de melk in een pannetje aan de kook. Plet de dadels goed. Doe vervolgens de havermout en de koffie erbij. Laat het even afkoelen en verdeel het mengsel over twee mooie kleine glazen. Verdeel de kokos yoghurt over de glazen en zeef de cacao poeder erover. Top af met de cacao snippers. Buon appetito!
Opmerkingen