• Mariel Ganzeboom

Notenbrood

Houd je van brood? En van noten? Dan is dit notenbrood de perfecte match! Als lunch beleg je m rijkelijk met kipfilet en komkommer en heb je aan twee plakken genoeg om de middag door te komen. Als tussendoortje met een beetje boter, is ie gewoon lekker én verantwoord! En je maakt het zo: alles in een kom en husselen maar; de oven doet de rest van het werk!



Ingrediënten voor circa 16 plakken


200 gr gemengde noten

100 gr zonnebloempitten

100 gr lijnzaad

3 el kokos- of olijfolie

2 handjes rozijnen

5 eieren

Zeezout


Cakevorm

Bakpapier


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakevorm en leg het bakpapier er goed in. Druppel er een beetje olijf- of kokosolie in.


Meng de noten met de pitten en het lijnzaad. Doe de rozijnen en wat zout erbij. Breek de eieren er boven en meng het geheel goed door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm een plaats het in de oven. Na ongeveer 60 à 70 minuten begint je keuken heerlijk te ruiken en is het notenbrood mooi op kleur. Haal het uit de oven en laat helemaal afkoelen. Wikkel het brood in een theedoek en bewaar in de koelkast. Of snijd het brood in plakken en bewaar het in de vriezer.


Hoe dan ook: Geniet van je notenbrood!



69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven