top of page
Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Lekkerste pulled beef ever!

De populairste varianten van 'pulled' zijn pork en chicken. Goede reden voor mij om eens pulled beef te maken :) Bovendien, áls we vlees eten dan eten we bij voorkeur rundvlees. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want de pan staat minstens 4 uurtjes op het fornuis. Maar het is zeker de moeite waard! Ik vind het heel lekker met gebakken zoete aardappelblokjes, (sajoer) boontjes en een (eigengemaakte) avocadosaus. Maar het leent zich natuurlijk ook perfect voor een broodje pulled beef, afgetopt met wat coleslaw.

Ingrediënten voor 4 personen


500 gram sucadelappen

500 ml water

Scheut olijfolie

1 runderbouillonblokje (ik gebruik de suikervrije van natur compagnie)

1 ui

1 knoflook

0,5 tl cayennepeper

0,5 tl chilipeper

0,5 tl komijnpoeder

2 tl (gerookte) paprikapoeder


Hoe maak je het?


Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de pan met de olijfolie en doe het vlees erbij. Bak het op hoog vuur even goed aan. Snijd de knoflook en ui en voeg het aan het vlees toe. Doe vervolgens de kruiden erbij. Meng het even goed door elkaar en voeg daarna het water en het bouillonblokje erbij. Doe het deksel op de pan en laat het vlees circa vier uur zachtjes sudderen. Check af en toe even of er nog voldoende vocht in de pan zit. Na vier uur stoven, kun je het vlees met twee vorken uit elkaar trekken, zodat je draadjesvlees krijgt. Is het vlees goed op smaak? Of misschien nog wat peper en zout? Daarna, ready to serve. Eet smakelijk!



50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page