• Mariel Ganzeboom

Krab salade

Ik ben gek op vis. Dat heb je misschien al gemerkt. Vis zit boordevol eiwitten en dat is goed voor je spierbehoud. Deze krab salade kun je een dag van te voren al klaar maken, dan zijn de smaken er lekker ingetrokken.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram surimi of krabvlees

  • 1 rode ui

  • 3 el doperwten extra fijn (vriezer)

  • 1,5 el citroensap

  • 1 el mayonaise (ik gebruik de suikervrije van Jean Bâton)

  • 1 el (lactosevrije) yoghurt

  • 75 gram bladsla

  • 2 el vers gesneden bieslook

Hoe bereiden?


Ontdooi de doperwten onder stromend water. Snij de surimi in kleine stukjes. Snipper de ui en meng met de doperwten en surimi. Klop een dressing van het citroensap, de mayonaise, yoghurt en zout en peper naar smaak. Bewaar je de salade? Zet beide dan apart en afgedekt in de koelkast. Ga je serveren? Verdeel de salade over de vier borden. Verdeel het krabvlees met de ui en doperwten erover en lepel de dressing erover. Bestrooi de salade met de bieslook. Eet smakelijk!

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven