top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Jamaica, Island in the sun!

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

Wel eens overwogen om naar Jamaica te gaan? Het eiland van rasta, rum, zonneschijn, cocktails en oké, oké de geur van marihuana. We boeken voor het eerst in ons leven een all inclusive resort. Ons wel even afvragend of we hier heel blij van gaan worden. We houden namelijk van vrijheid; mooie restaurantjes en plekjes uitzoeken op TripAdvisor. Maar tot onze eigen verbazing geven we ons probleemloos over aan het ritme. Wat relaxed. Het enige dat continue beweegt, is onze grote teen! Op de klanken van Bob. Hieronder mijn top drie.

Khao Sok National Park
Jamaica, Ocho Rios: Room with a view

Top 3 | Things to do Jamaica


1. Boek een heerlijk ruim opgezet all inclusive resort

2. Beklim Dunn's river falls

3. Huur een auto en rijd het eiland rond (links rijden)


Bij aankomst slaat de twijfel even toe...

Na toch wat uurtjes vliegen, een tussenstop op de Dominicaanse republiek, nog even een busrit zijn we dan eindelijk daar. Ons onderkomen voor de komende 10 dagen is ClubHotel RIU Ocho Rios. Een groot complex, waar je heel veel stappen op één dag zet om van het ontbijt terug te komen naar je hotelkamer. Maar s'avonds laat zien we daar nog niets van en worden we overmand door de drukte en onze eigen vermoeidheid. Hebben we hier wel goed aangedaan, vragen we ons zachtjes af. Eerst een nachtje slapen en dan zien we morgen wel weer, is onze conclusie.


De dagen daarna kunnen we volmondig JA zeggen, het is er heerlijk! Het resort heeft meerdere restaurants, waaruit je 's avonds kunt kiezen: Japans, Italiaans, Aziatisch en meerdere bistrootjes. En bij het ontbijt is er zoveel keus, dat kiezen moeilijk is, maar het juist weer heel gemakkelijk is om te variëren. Bovendien is er in de wijde omgeving geen boulevard te bekennen, waar je kunt flaneren. Dus lekker op je resort blijven is het credo.


Van zwembad naar Dunn's river falls

De eerste dagen beginnen we vooral relaxed bij het zwembad. Daarna begint het toch wel wat te kriebelen. We willen iets van het eiland zien. Dunn's river falls zijn vlakbij, dus we besluiten met een taxi die kant op te gaan. Het is een leuke activiteit; je begint onderaan bij de zee en klimt via verschillende vervalletjes helemaal omhoog. Goed te doen; wel even strandschoenen en bikini, zwemshort aan!


Dagexcursie down-hill mtb

Ook boeken we via het hotel een dagexcursie om te down-hill mountainbiken. Nu fietsen we in Nederland best veel, toch vond ik dit vooraf best even spannend. We worden de blue mountains in gereden (misschien ken je het van de koffie?) en daar kiezen we onze mtb. Mijn angst blijkt totaal ongegrond; er zaten fietsers bij (Aziaten), die volgens mij nog niet eerder op een fiets gezeten hadden. Maar het was een mooi ritje naar beneden; super relaxed, zoals eigenlijk alles in Jamaica. Ze roepen het ook de hele dag: Relax man. En we moesten even grinniken om de kreet: We don't have problems in Jamaica, only situations. Mooi toch?!


We durven het aan om een auto te huren!

Dat wordt door alles en iedereen afgeraden, met name verzekeringstechnisch. Maar we hadden inmiddels gezien, dat het rustig is op de weg en Geert durfde het wel aan om links te rijden. We rijden eerst naar the Blue hole. Een onwaarschijnlijk blauwe poel met watervallen. Helaas zien wij een groene poel; dit heeft blijkbaar met de gevallen regen en geen zon op dat moment. Helaas, maar nog steeds was het een leuke ervaring. Met een gids waden we ons door het water: We springen van rotsen en slingeren als Tarzan en Jane over het water. Mooie ervaring! We rijden nog even langs de Blue lagoon, waar ook de ooit zo gelijknamige film is opgenomen. Dat vonden we wat tegen vallen (waarschijnlijk ook vanwege de regen en zon), dus rijden we door naar Frenchman's Cove. Hier brengen we de rest van de dag door; prachtige rustige lagune. Alleen wat Jamaicaanse jongeren die, net als wij, heerlijk liggen te chillen.


De dagen waarop we bij het resort blijven, vullen we met Catamaran zeilen (deze liggen in het water en kan je te pas en onpas gratis gebruiken), lekker lunchen, boekje lezen, wiebelen met onze teen, uitgebreid diner, een half uurtje in de gym, een cocktailtje op z'n tijd. En vooral heel erg genieten van de rust, die over je heen valt op zo'n verwen-vakantie als deze. Voor herhaling vatbaar? Ja! Echt super relaxed man!
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page