• Mariel Ganzeboom

Homemade mueslireep

Een lekker én verantwoord tussendoortje die je weer even de nodige energie geeft. Altijd handig om daar een paar varianten voor handen te hebben. Je maakt ze in een handomdraai, de oven doet de rest van het werk. Bovendien haal je er zo 8 tot 10 repen uit, dus je kunt weer even verder.


Wat heb je nodig voor 4 personen?


60 gr havervlokken

70 gr gemengde noten, ongezouten

250 gr dadels (ontpit)

35 gr pure chocola

Handje rozijnen

Agavesiroop of honing


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 150 graden. Wel de dadels en rozijnen minimaal 10 minuten in heet water. Hak de noten in kleine stukjes, evenals de chocola. Meng in een kom de havervlokken met de noten en de chocola. Knijp de dadels en rozijn goed uit tot een stevige bal. Snijd vervolgens in fijne stukjes en doe het bij de rest van het mengsel in de kom. Schep het goed door elkaar. Doe er een scheut agavesiroop of honing bij en schep nog een keer goed om. Bekleed een kleine bakvorm (ik heb een vierkante van 25 bij 25 gebruikt) met bakpapier. Stort het mengsel in de bakvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet de vorm voor 60 minuten in de oven. Laat het daarna even goed afkoelen en snijd het in lange repen of kleine stukken, wat je wilt. Geniet ervan!


49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven