top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Help, mijn hokje is te klein

Naarmate ik ouder word, kom ik er steeds meer achter, dat er véél meer in mij zit. Meer dan dat ene talent en die identiteit die ik me ooit aan heb laten praten: ‘Je kunt zo goed organiseren en bent zo lekker betrouwbaar.’ Maar inmiddels wordt het tijd om me te gaan realiseren, dat ik talent heb voor álles.

Alleen ben ik zelf gaan geloven in het hokje, waarin ik me heb laten plaatsen en ben ik mijn eigen beperking geworden. Hoog tijd om anders te leren denken en mezelf opnieuw uit te vinden.

Verwoede pogingen

Ik weet namelijk inmiddels, dat ik naast betrouwbaar ook: chaotisch ben, ik denk anders, stel lastige vragen, ben soms in mezelf gekeerd, soms extravert en héél energiek, een mensenmens, ik woon samen, heb een leuke baan, een heerlijk huis, ben vriendin, sportmaatje én bonus moeder…

Met deze gegevens in mijn achterhoofd ben ik mezelf op ‘iets latere’ leeftijd opnieuw gaan uitvinden. Ik ging in Peru de Inca trail lopen, ben yogalessen gaan volgen en boeken gaan lezen over mijn verschillende ‘ikjes’. Ofwel ik deed en doe verwoede pogingen om uit mijn hokje te klimmen. Ik denk oprecht dat ik over een tijdje nóg 'opstandiger' ga worden om uiteindelijk als bejaarde echt heerlijk mezelf te kunnen zijn. Sta me dit alsjeblieft toe ;)

Om mezelf opnieuw uit te vinden…

Om mezelf opnieuw uit te vinden, kijk ik met een frisse blik naar mezelf, naar mijn werk, mijn familie, naar mijn collega’s en ja precies… naar mijn hele leven. En stel mijzelf de vraag: Wat doe ik nog steeds, omdat iemand ooit heeft gevonden, dat ik het zo moest doen? Ik bekijk al mijn ikjes in mijn hoofd nog eens nader. Welke ikjes zitten op de achterbank en moet ik eens wat vaker aan het stuur laten? Om beter of perfecter te worden als mens? Nee, vooral om meer identiteit te zijn dan wat ik nu denk te zijn en nieuwe talenten te ontdekken…

Een ander talent blijkt!

Ik heb ontdekt dat ik een goede psycholoog zou kunnen zijn. En dat terwijl ik in het marketing vak zit. Hoezo dan?! Ik kan goed luisteren, stel graag vragen, ben nieuwsgierig; wil graag weten wat mensen bezig houdt en wat hen beweegt, houd ze een spiegel voor, maar wil ze ook verder helpen.


Naast mijn marketing en communicatie werkzaamheden voor MEPD ben ik externe mentor bij ROC Twente. Hiermee gebruik ik als vrijwilliger een ander talent van mij; en dat is jongeren helpen bij lastige of traumatische gebeurtenissen. En daar verras ik met name mezelf mee! Omdat ik tijd en moeite nam om mezelf onder de loep te nemen. En wat blijkt: in mijn hokje passen meer identiteiten en talenten!


Hoe zit het met jouw hokje?
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page