Een hartige taart vind ik ideaal om de restjes in de koelkast op te maken. Voeg er eieren, geruld gehakt, kipfilet of gambaatjes aan toe. En voilà, daar heb je je voedingsrijke maaltijd. Ik maak deze taart zonder bladerdeeg of hartige taart deeg, maar dat kan natuurlijk ook prima. Wat jij wilt ;)

Ingrediënten
5 eieren
100 ml oat haver cuisine (crème fraiche)
1 grote zoete aardappel
300 gram mager rundergehakt
100 gram groene asperges
10 cherrytomaten, in halfje gesneden
30 gram Parmezaanse kaas
Handje basilicumblaadjes
Zout en zwarte peper
Tijm en rozemarijn
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en kool deze ongeveer 5 minuutjes. Snijd deze dan in kleine blokjes. Kluts de eieren in een grote kom en voeg de oat haver cuisine toe. Dit is een lactosevrije variant, je kunt ook crème fraiche gebruiken. Klop even goed en doe de zoete aardappelblokjes erbij. Flink kruiden met de peper, zout, tijm en rozemarijn. Klaar? Nog een keer flink kruiden.
Schenk het mengsel in een ovenschaal. Verdeel de asperges erover en de cherrytomaatjes. Strooi de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor circa 35 minuten. Voor het serveren nog een handje verse basilicum verdelen over de taart. Bon appetit!
Comments