• Mariel Ganzeboom

Havermout pannenkoekjes met bessen en honing

Niets fijner dan met dit winterse weer de dag beginnen met een warm ontbijtje. Deze pannenkoekjes zijn in een handomdraai gebakken! En verdwijnen ook net zo gemakkelijk in je maag. Weten hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!


Wat heb je nodig voor 4 personen?


Voor het beslag:

200 gr havermout

150 ml amandelmelk

3 eieren

1 tl bakpoeder

Beetje vanille extract


Om te beleggen:

Blauwe bessen

Kokossnippers

Agavesiroop of honing


Hoe maak je het?


Mix alle ingrediënten voor het beslag met een snufje zout in een blender (of met de staafmixer) tot een dik beslag.


Verhit de koekenpan met een beetje olie en schep (voor kleine pannenkoekjes) kleine hoeveelheden in de pan en help met een lepel tot een mooi rondje beslag. Ik ga voor een grotere pannenkoek en schep een grotere hoeveelheid! Bak de pannenkoekjes op laag vuur (houd ze eventueel warm in de oven). Bestrooi de pannenkoekjes met de bessen, de kokossnippers en met de honing. Eet smakelijk!


Tip: maak het beslag de avond van te voren al. Dat scheelt je 's ochtends weer een paar minuten!

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven