Niets fijner dan met dit winterse weer de dag beginnen met een warm ontbijtje. Deze pannenkoekjes zijn in een handomdraai gebakken! En verdwijnen ook net zo gemakkelijk in je maag. Weten hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor het beslag:
200 gr havermout
150 ml amandelmelk
3 eieren
1 tl bakpoeder
Beetje vanille extract
Om te beleggen:
Blauwe bessen
Kokossnippers
Agavesiroop of honing
Hoe maak je het?
Mix alle ingrediënten voor het beslag met een snufje zout in een blender (of met de staafmixer) tot een dik beslag.
Verhit de koekenpan met een beetje olie en schep (voor kleine pannenkoekjes) kleine hoeveelheden in de pan en help met een lepel tot een mooi rondje beslag. Ik ga voor een grotere pannenkoek en schep een grotere hoeveelheid! Bak de pannenkoekjes op laag vuur (houd ze eventueel warm in de oven). Bestrooi de pannenkoekjes met de bessen, de kokossnippers en met de honing. Eet smakelijk!
Tip: maak het beslag de avond van te voren al. Dat scheelt je 's ochtends weer een paar minuten!
Comments