top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Griekse moussaka

Ooit in Griekenland geweest? Dan heb je vast ook de befaamde moussaka geproefd. Ik ben eraan verknocht. inmiddels heb ik er een variant op gevonden die helemaal geschikt is om tarwe- lactose- en suikervrij te eten. Tenminste als je fetakaas wel verdraagt...




Ingrediënten voor 4 personen


400 gram rundergehakt

1 ui, gesnipperd

2 knoflookteentjes, gesnipperd

1 blik tomatenblokjes

2 aubergines

1 zak aardappelschijfjes (450 gram)

150 gram feta, verkruimeld

2 eieren

150 ml lactosevrije kwark of Griekse yoghurt

kaneel

oregano

basilicum

peper en zout


Hoe bereiden?

Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel, oregano, basilicum en 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6 á 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar.


Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal en schep de helft van de gehaktsaus erop. Strooi er een derde van de feta over en leg de helft van de aubergineplakken erop. Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de kwark of yoghurt en de rest van de feta en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. ik maak er nog wel eens een lekkere tomatensalade bij. Eet smakelijk!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page