Mariel Ganzeboom
Goedgevulde omelet
Bijgewerkt op: 24 mei 2020
In de winter beginnen met een warm omeletje 's ochtends. Ik vind het heerlijk. Als lunch gerecht misstaat ie natuurlijk ook helemaal niet. Meer eiwitten nodig en minder calorieën? Laat het eigeel deels weg.

Ingrediënten voor 1 persoon
2 eieren (ontbijt) 3 eieren (lunch)
2 of 3 plakken Seranoham (andere rauwe ham kan ook)
5 cherrytomaatjes in plakjes gesneden
peper en zout
provencaalse kruiden
Hoe bereiden?
Klop de eieren los in een kom met een klein beetje water. Als je minder calorieën binnen wilt krijgen, kun je het eigeel achterwege laten. Voeg peper en zout toe. Verhit 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Als de olie goed heet is, bak je de omelet hierin. Leg de plakken ham er bovenop en verdeel de plakjes tomaten over de omelet. Als de omelet voldoende gestold is, bestrooi je nog even met de provencaalse kruiden. Eet smakelijk.