top of page

Goedgevulde omelet

  • Foto van schrijver: Mariel Ganzeboom
    Mariel Ganzeboom
  • 22 mei 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 24 mei 2020

In de winter beginnen met een warm omeletje 's ochtends. Ik vind het heerlijk. Als lunch gerecht misstaat ie natuurlijk ook helemaal niet. Meer eiwitten nodig en minder calorieën? Laat het eigeel deels weg.


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren (ontbijt) 3 eieren (lunch)

  • 2 of 3 plakken Seranoham (andere rauwe ham kan ook)

  • 5 cherrytomaatjes in plakjes gesneden

  • peper en zout

  • provencaalse kruiden

Hoe bereiden?

Klop de eieren los in een kom met een klein beetje water. Als je minder calorieën binnen wilt krijgen, kun je het eigeel achterwege laten. Voeg peper en zout toe. Verhit 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Als de olie goed heet is, bak je de omelet hierin. Leg de plakken ham er bovenop en verdeel de plakjes tomaten over de omelet. Als de omelet voldoende gestold is, bestrooi je nog even met de provencaalse kruiden. Eet smakelijk.


댓글


Mariel.jpg

Goosebumps! Ofwel kippenvel.

Waar krijg jij dat van? Van mooie verhalen? Van bijzondere momenten? Van samenzijn met vrienden en familie? Van muziek?  

Ik deel op mijn website Goosebumps graag mijn gedachten over leefstijl, mindset, voeding, reizen en het leven in het algemeen. Om je aan het denken te zetten en misschien zelfs nog wel een stapje verder. Om je te inspireren. Je leven leuker te maken. Waardevoller.

Meer lezen....

 

Blijf op de hoogte!

Bedankt!

bottom of page