• Mariel Ganzeboom

Gist- en tarwevrije bolletjes

Bijgewerkt op: 24 mei 2020

Ik vind brood erg lekker, maar verdraag het niet altijd even goed. Deze psylliumbroodjes volgens de paleo lifestyle zijn zo gemaakt en smaken bovendien erg goed.


Ingrediënten voor 4 bolletjes

  • 30 gr psylliumvezels

  • 30 gr kokosmeel

  • 1 tl baking soda

  • 1/4 tl fijn zout

  • 2 eieren

  • 100 ml kokosmelk

  • 50 ml warm water

  • 1 el appelazijn

Hoe bereiden?

Verwarm de oven voor op 175C. Meng intussen de psylliumvezels, het kokosmeel, de baking soda en het zout in een kom. Kluts de eieren met kokosmelk, het warme water en de appelazijn in een tweede kom. Voeg al roerend de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe. Kneed verder met je handen en maak er 4 platte bolletjes van. Leg ze op een bakplaat en bak de broodjes in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een plankje.


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven