Met een pizza maak je de hele familie blij! Best handig om dan een gezondere variant te hebben en mijn geval glutenvrij en lactosevrij. Hou je van een brosse bodem dan is deze pizza echt iets voor jou. Natuurlijk kun je 'm beleggen waarmee jij wilt, wat jij lekker vindt. Ik ga voor serranoham met rucola. Veel plezier en laat het je smaken!

Wat heb je nodig voor 1 pizza?
Voor de bodem
150 gram havermout
160 gram (lactosevrije) yoghurt
3 eieren
Om te beleggen
140 gram tomatenpuree
Handje champignons, gesneden
1 paprika, in repen
4 cherrytomaten
4 plakken serranoham
Handje rucola
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een soepel beslag. Leg het op het bakpapier en verdeel het met een lepel tot een mooie ronde vorm. Bak de pizzabodem voor circa 30 minuten of tot de bodem mooi bruin en wat krokant is.
Snijd ondertussen de paprika in lange repen. Snijd de champignons in 4 parten. In verdeel de cherrytomaten in vieren. Wanneer de bodem goed is, beleg je 'm met de toppings. Verdeel het mooi over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout en garneer af met de rucola. Snijd deze pizza in punten en geniet ervan!
Comentários