top of page
Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Gerookte zalm bowl met wasabimayonaise

Vorige week verraste Lars ons met een gegrilde tonijnsalade met wasabimayonaise. Dat was verrassend lekker! De ultieme smaakmaker was de wasabimayo. Niet te scherp, lekker romig, precies goed. Ik maakte zelf de variant met een gerookte zalmmoot en rijst, omdat ik zo kan genieten van een bowl. Dit recept is een persoonlijke favoriet!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette, in slierten

3 el wasabimayonaise

2 gerookte zalmmoten

1 zak gemengde rucola melange

1 zak radijsjes

1 bakje sojabonen

1 kop zilvervliesrijst

Zwart sesamzaad


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Bestrooi de zalmmoten met het sesamzaad. En zet voor 10 minuten in de oven. Meng de slierten courgette met de wasabimayonaise.


Pak twee mooie bowlkommen en maak mooi op met courgetteslierten, de salade, radijsjes en de sojabonen. Scherp de rijst er bij een wanneer de oven piept, leg de zalm er bovenop. Geniet van je bowl! En dat binnen 15 minuten 🙂

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page