top of page

Gerookte zalm bowl met wasabimayonaise

Foto van schrijver: Mariel GanzeboomMariel Ganzeboom

Vorige week verraste Lars ons met een gegrilde tonijnsalade met wasabimayonaise. Dat was verrassend lekker! De ultieme smaakmaker was de wasabimayo. Niet te scherp, lekker romig, precies goed. Ik maakte zelf de variant met een gerookte zalmmoot en rijst, omdat ik zo kan genieten van een bowl. Dit recept is een persoonlijke favoriet!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette, in slierten

3 el wasabimayonaise

2 gerookte zalmmoten

1 zak gemengde rucola melange

1 zak radijsjes

1 bakje sojabonen

1 kop zilvervliesrijst

Zwart sesamzaad


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Bestrooi de zalmmoten met het sesamzaad. En zet voor 10 minuten in de oven. Meng de slierten courgette met de wasabimayonaise.


Pak twee mooie bowlkommen en maak mooi op met courgetteslierten, de salade, radijsjes en de sojabonen. Scherp de rijst er bij een wanneer de oven piept, leg de zalm er bovenop. Geniet van je bowl! En dat binnen 15 minuten 🙂

 
 
 

Comentários


Mariel.jpg

Goosebumps! Ofwel kippenvel.

Waar krijg jij dat van? Van mooie verhalen? Van bijzondere momenten? Van samenzijn met vrienden en familie? Van muziek?  

Ik deel op mijn website Goosebumps graag mijn gedachten over leefstijl, mindset, voeding, reizen en het leven in het algemeen. Om je aan het denken te zetten en misschien zelfs nog wel een stapje verder. Om je te inspireren. Je leven leuker te maken. Waardevoller.

Meer lezen....

 

Blijf op de hoogte!

Bedankt!

bottom of page