top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Flamingo's net over de grens spotten? Oh yes!

Verrassend hè? Elk jaar komt er in de periode van maart tot eind juni een kolonie van circa 40 flamingo's naar ons landje. Nou ja, vlakbij. Ze strijken neer bij Groenlo/Eibergen net over de grens bij het Zwillbrocker Venn. Zij leven daar samen met grote kolonies meeuwen en andere vogelsoorten. Naast het feit dat het de moeite waard is om de vogels te bewonderen, is het een prachtige fiets- en wandelomgeving.

Ik moet eerlijk zijn; bovenstaande foto is in Mexico gemaakt :) En in deze grote getallen zal je ze niet gaan zien bij Zwillbrock. Maar het blijft nog steeds de moeite waard om ze een bezoekje te brengen. Het Natuurgebied Zwillbrock staat onder Vogelbescherming. In het gebied broeden dan ook honderd verschillende soorten vogelsoorten.


Fietstocht

Wij hebben onze fietsen achterop de auto gezet en zijn naar Groenlo gereden. Vanaf daar hebben we de Zwillbrocker fietsroute opgepakt. Een route van circa 40 km, die je door de weilanden en via bospaadjes naar het Venn leidt. Hier kun je je fiets parkeren en een rondje om het Venn lopen. Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je de famingo's en overige vogels kunt bewonderen. Vergeet je verrekijker niet!


Iets verder Duitsland in zit een typische Duitse biergarten waar je lekker kunt zitten en een prima lunch kunt krijgen. Dan kun je er weer even tegenaan, zo precies halverwege je fietsroute. Veel plezier!
87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page