• Mariel Ganzeboom

Fingerlicking good brownies

Ik ben dol op chocolade! Ik probeer bewust voor puur te kiezen, maar mijn voorkeur gaat naar melk, liefst met een zoutje erin. Om te smullen. En dat vind ik nu ook van deze brownies. Gemaakt van onder andere dadels en appelmoes. Ze zijn heerlijk luchtig en knapperig bovenop door gestolde chocola. Lekker als toetje tijdens de Kerstdagen of als lekkers bij de koffie. Geniet ervan!


Wat heb je nodig?


250 gram ontpitte dadels

250 gram ongezoete appelmoes

60 gram cacaopoeder

3 eieren

1 tl vanille aroma

150 gram amandelmeel

1 tl bakpoeder

100 gram pecannoten

150 gram pure chocolade


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en week ze minimaal 10 minuten in warm water. Doe daarna de geweekte dadels samen met de appelmoes in de blender en maal flink fijn. Vet (of met dr Ooetker spray) een bakblik in van 20 bij 20 cm.


Schenk het dadel/appelmoes mengsel in een beslagkom en mix hier de cacaopoeder, het vanille aroma en de eieren één voor één doorheen. Wanneer ze goed opgenomen zijn meng je ook de amandelmeel en bakpoeder erdoor. Hak de pecannoten in stukjes en doe de helft door het mengsel. Giet het in de bakvorm en zet de brownies in de oven voor 45 minuten.


Laat de brownies goed afkoelen. Smelt de pure chocola au bain marie en giet het over de afgekoelde brownie. Strijk het glad en verdeel de overgebleven pecannoten erover. Laat het opstijven voordat je de brownie gaat aansnijden. Geniet van de choco-ervaring!

68 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven