• Mariel Ganzeboom

Feestelijke taartjes van havermout

Iets te vieren? Niets te vieren? Deze taartjes zijn altijd een feestje. Je kunt ze als heerlijke traktatie voorzetten bij de koffie. Of als afsluiter bij een feestelijk diner. Maar je kunt er ook prima mee ontbijten. De havermout zorgt voor vezels én een goed verzadigd gevoel. De stevige kokosyoghurt geeft het een fijne smaak. Ik voeg een schep fit green proteïne (vanille smaak) toe aan de yoghurt om ook flink wat eiwitten binnen te krijgen. Bovendien geeft het een lekkere vanille smaak.


Ingrediënten voor 4 taartjes


Voor de bodem heb je nodig:

100 gram havervlokken of havermout

3 eetlepels agavesiroop (of honing)

3 eetlepels kokosolie (gesmolten)

1 theelepel kaneel

Snufje zout

Eventueel fit green proteïne vanille of een paar druppeltjes vanille-extract


Voor de vulling heb je nodig:

Stevige kokosyoghurt (AH)

Vers fruit, zoals frambozen blauwe en rode bessen

Kokosrasp


Verder heb je nodig:

Muffinvorm

Bakpapier (of goed invetten met kokosolie)


Hoe maak je het?


Verwarm de over voor op 180 graden. Begin met havermoutdeeg en meng de ingrediënten goed met elkaar. Zet het mengsel heel even in de koelkast (20 minuten) om af te laten koelen en steviger te maken. Vet de muffinvorm in met olie en druk de havermout stevig aan in de vorm. De onderkant en de zijkanten zijn helemaal bedekt, zodat er een soort bakje ontstaat. Druk nogmaals stevig aan. Zet de havermouttaartjes 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen (circa 10 minuten, dan worden ze wat steviger), voordat je uit de vorm haalt. Vul het bakje met kokosyoghurt (of kwark) en vers fruit. Garneer met wat kokosrasp. Sluit je ogen en geniet :)



23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven