top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Dit. Is. Het. Momento.

Bijgewerkt op: 30 mei 2020

De wereld is aan het veranderen. Je werk én privé omgeving zijn aan het veranderen. Sterker nog, misschien ís het al veranderd. Ben je zelf ook veranderd? Ontdek je nieuwe kanten van jezelf, die je eerder misschien niet zag? Was je gejaagd? Zoals ik altijd ben. En vind je nu meer rust? Zoals ik dat nu ook ervaar. Denk dan eens na hoe jouw nieuwe leven eruit kan zien. Dit is namelijk hét momento om te veranderen. In de persoon, die zo vreselijk dicht bij jezelf staat. Namelijk jij zélf. The natural one.

Ik leg de lat hoog

Zeg maar gerust; ik heb hoge verwachtingen van mezelf. En daarbij realiseer ik mij, dat alleen ík mezelf kan teleurstellen. Ik moet een hoop dingen van mezelf. Ik moet op tijd op m’n werk zijn. Terwijl ik ’s ochtends liever een beetje rustig opstart. Ik moet 100% goed werk afleveren. Daar word ik voor betaald. Ik moet thuis alles goed geregeld hebben. Een lekkere en gezonde maaltijd, we moeten toch alle voedingsstoffen binnen krijgen. Ik moet daarnaast ook heel veel leuke dingen doen. Want leuk is ontspannend. Ik moet sportief bezig zijn. Sporten is goed voor het lijf. En zo kan ik nog wel even door gaan... Herkenbaar?

Van moeten naar 'ik mag'

Ondertussen stapelen de dingen, die ‘goed’ voor me zijn, zich op. Ik ervaar het niet als belastend. Tenminste niet bewust. Maar nu. Nu alles anders is… Nu pas merk ik, dat ik het veel beter doe wanneer ik niet zoveel moet. Ik verander het woordje moeten in: ik mag.

Ik mag mijn eigen tempo bepalen. Een tempo dat blijkbaar beter bij mij past. Mijn eigen (bio)ritme? En het grappige. Ik lever nog steeds. De ideeën en inspiratie komen vanzelf. Tijdens een ontspannen wandelingetje. Of pratend met een collega tijdens een video call. Ik zie en hoor ineens meer. Er is meer ruimte in mijn hoofd. Ruimte voor 'ad-hoc-heid'. Daar waar ik eerder in de file moest rijden, moest sporten na het werk en met strakke hand een volle agenda hanteerde... Mag ik nu mijn werkuren maken wanneer het mij uitkomt, een YouTube sport/yoga lesje volgen wanneer ik daar zin in heb én een wandeling maken met vriendinnen (op gepaste afstand). Free your mind.

Nuttig versus leuk

In het begin vond ik het lastig om te genieten van niets moet, alles mag. Het voelde leeg en ik dacht steeds: Is dit wel nuttig? Totdat ik het ontdekte: Iets is soms simpelweg niet nuttig, maar wel heel leuk! De sluier van het moeten is eraf. Ik voel vrijheid en rust in mijn hoofd en lijf. En ik voel me een beetje dom. Dat ik was opgehouden te zien en ervaren wat dat ‘onbewust moeten’ met mijzelf deed. Die drang om niets te willen missen, verdwijnt steeds meer.

We missen allemaal het contact en onze sociale momenten. En alle dagen gaan op elkaar lijken. Maar wat we ervoor terug krijgen is groter dan dat. Als je ervoor openstaat…

Dit is het momento!

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page