top of page
  • Foto van schrijverMariel Ganzeboom

Chillen en fietsen op het Griekse Kos

Yes! We mochten weer! Nog nooit was in een vliegtuig stappen en naar een zonnige bestemming vertrekken zo bijzonder. Na 1.5 jaar Hollandse bodem vlogen we naar de Griekse zon en om precies te zijn landen we op Kos. Waar we eerder graag op TripAdvisor struinen om het beste eettentje te ontdekken, hebben we nu een fijn all inclusive hotel geboekt mét yoga op het strand. Happy. Lees hieronder wat je gedaan moet hebben op Kos in mijn top 3.

Khao Sok National Park
Tam Tam beach om lekker te chillen en te lunchen

Top 3 | Things to do Kos


1. Boek een heerlijk ruim opgezet all inclusive resort

2. Huur fietsjes en ontdek Kos stad

3. Zoek de mooiste strandjes (wo Tam Tam beach) op en leukste lunch- loungetentjes


Wat minder onbevangen leven we naar Kos toe

Is onze PCR-test negatief? Alle formulieren ingevuld? Hoe gaat het op locatie? Zijn we de enigen? Is alles wel open? En zo kan ik nog even door gaan...


Nu kunnen we zeggen, het was perfect. De reis verliep zeer voorspoedig. Alle documenten werden gecheckt en goedgekeurd. Voor we er erg in hadden, zaten we op ons resort en ontdekten we in mum van tijd de relax stand. Heerlijk eten, onbeperkt cocktails drinken, keuze uit diverse restaurantjes, fijne yoga sessies op het strand, zelfs een healthy corner waar de lekkerste smoothies gemaakt worden én natuurlijk een kommetje Griekse yoghurt met honing, vijgen en noten. Kortom, 100% genieten van vakantie vieren, en misschien nog wel extra omdat het gewoon minder vanzelfsprekend is geworden.


Na chillen komt activiteit

We huren voor een paar dagen een autootje en toeren lekker het eiland over. Ontdekken daar de eerste prachtige beach: Tam Tam. Mét een fijn restaurantje! We besluiten daar iets langer te blijven hangen. We ontdekken Sunny beach mét je raadt het al, weer zo'n fijn restaurantje Cavo Greco. We bezochten nog Agios Theologos beach. Een mooie route ernaar toe. Het kiezelstrand nodigt niet echt uit om te gaan liggen, maar een blik op de ruige kust is zeker de moeite waard. Je kunt een drankje doen bij het restaurantje.


Fietsen door Kos stad

Overal lezen we 'Je moet fietsen huren op Kos' en aangezien we fietsers zijn, doen we dat! In Kos stad kun je overal fietsen huren voor weinig geld (10,- voor 2 fietsen voor 1 dag). Er is een rood fietspad door en rond Kos. Wij kiezen voor het fietspad naar de Thermen even buiten Kos. Een leuke route waar je onderweg diverse stops kunt maken bij coole strandtenten, zoals Food & Mood.


Tot slot als extraatje onze top drie van cocktails:

  1. Espresso Martini

  2. Brandly Alexander

  3. Mai Tai
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page