• Mariel Ganzeboom

Bananencake, -taart -brood

Geïnspireerd door mijn nichtje Puck heb ik dit bananentaartje gemaakt. Thnx meisje! De eerste die ik maakte, was lekker, maar kon beter. Wat aanpassingen en extra ingrediënten en tadaa... de tweede was heerlijk! Het bleek heel lastig om maar één stukje te nemen, of twee of ... :)


Wat heb je nodig?


2 bananen

2 eieren

100 gram havermout

1 elstar appel

Handje rozijnen

Handje walnoten of pecannoten

2 el honing

1 el kaneel

1 tl speculaas kruiden

Snufje zout

Handje amandelschaafsel


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een klein rond bakblik met bakpapier. Schil de appel en week de rozijnen even in warm water. Mix alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in een blender (of smoothie maker) tot een glad beslag. Schenk het in het bakblik en verdeel wat amandelschaafsel over het geheel. Zet in de oven voor 55 minuten. Even laten afkoelen; daarna ga je volledig voor de bijl. Smakelijk!




32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven