top of page

Bowl met zoete aardappel

  • Foto van schrijver: Mariel Ganzeboom
    Mariel Ganzeboom
  • 5 jul 2020
  • 1 minuten om te lezen

Houd je van poké bowls? Dan is deze bowl met zoete aardappel en zalm een must- try. Je kunt eindeloos variëren met bowls, bijvoorbeeld met rijst of quinoa, met tonijn of kip en natuurijk met je eigen favoriete toppings. Hierbij een favoriet van mij, op dit moment ;)


ree

Ingrediënten voor 2 personen


3 grote zoete aardappels

2 zalmmoten

Sojabonen

Zeewier salade

Radijsjes

Paprika

Komkommer

Aardbeien

Gemengde noten

Sesamzaadjes

Sojasaus

Mayonaise

Limoen

Olijfolie

Peper en zout


Hoe bereid je het?


Verwarm de over voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Doe ze in de oven met wat olijfolie en peper en zout voor circa 20 à 25 minuten. Maak de zalm op smaak met peper en zout, een scheut sojasaus en de sesamzaadjes. Doe de zalm de laatste 10 minuten bij in de oven.


Snijd de paprika in lange repen. De radijsjes in vieren. De komkommer in plakjes. Maak de dressing van een scheutje soja, theelepel mayonaise en het limoensap van 1 limoen. Wanneer de zoete aardappel gaar is verdeel je deze over 2 grote kommen of mooie diepe borden. Doe er een handje salade over en verdeel de toppings er mooi overheen. Op het laatst leg je de zalm erop en schenk je de dressing er over. Eet smakelijk!

 
 
 

Opmerkingen


Mariel leunend.jpg

Goosebumps gaat over jou. Over mensen zoals jij en ik die soms vastlopen, twijfelen, zoeken, of behoefte hebben aan iemand die even meeloopt. Iemand die luistert, de juiste vragen stelt en helpt om uit dat bekende cirkeltje te komen.

Mijn focus ligt op levenscoaching en rouw- en verlies. Thema’s die diep kunnen raken en waar je soms zelf niet uitkomt. Ik help je om weer richting te voelen, helderheid te krijgen en stappen te zetten die bij jou passen. Raken, bewegen, groeien, dát is waar coaching voor mij om draait.

 

bottom of page