Houd je van poké bowls? Dan is deze bowl met zoete aardappel en zalm een must- try. Je kunt eindeloos variëren met bowls, bijvoorbeeld met rijst of quinoa, met tonijn of kip en natuurijk met je eigen favoriete toppings. Hierbij een favoriet van mij, op dit moment ;)

Ingrediënten voor 2 personen
3 grote zoete aardappels
2 zalmmoten
Sojabonen
Zeewier salade
Radijsjes
Paprika
Komkommer
Aardbeien
Gemengde noten
Sesamzaadjes
Sojasaus
Mayonaise
Limoen
Olijfolie
Peper en zout
Hoe bereid je het?
Verwarm de over voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Doe ze in de oven met wat olijfolie en peper en zout voor circa 20 à 25 minuten. Maak de zalm op smaak met peper en zout, een scheut sojasaus en de sesamzaadjes. Doe de zalm de laatste 10 minuten bij in de oven.
Snijd de paprika in lange repen. De radijsjes in vieren. De komkommer in plakjes. Maak de dressing van een scheutje soja, theelepel mayonaise en het limoensap van 1 limoen. Wanneer de zoete aardappel gaar is verdeel je deze over 2 grote kommen of mooie diepe borden. Doe er een handje salade over en verdeel de toppings er mooi overheen. Op het laatst leg je de zalm erop en schenk je de dressing er over. Eet smakelijk!
Comentarios